" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Voor u samengesteld

1. Maak kennis met de (nieuwe én oude) Natuur. "De EHS-route"
Lekker ontspannen wandelen met een natuurgids door de mooiste stukken van een van de schitterende natuurgebieden van Hilvarenbeek!! De Hilver (waar onze koeien lopen); De Roovertse heide; Gorp en Roovert; De Landschotse heide; De Utrecht enz. Tussendoor eventueel een heerlijke picknick en na afloop lekker eten (wel of niet zelf bereid) op de boerderij. Of met collega’s of vrienden onder begeleiding van een deskundige zinvol werk doen in de natuurgebieden van het Brabants Landschap in onze buurt. Kappen, snoeien en maaien, zodat de natuurgebieden hun biodiversiteit behouden of verbeteren.


2. Beekse Bierroute
Hilvarenbeek is 2 bekende brouwerijen rijk. De enige echte Trappisten bierbrouwerij van Nederland Brouwerij la Trappe van de De Koningshoeven en de museumbrouwerij de Roos. U wordt ontvangen bij het Schop met een kop koffie en een Beekse Stoet, de fietsen staan klaar. U vertrekt over een mooie landelijk route naar een brouwerij naar keuze voor een rondleiding. Nadat u het unieke gerstenat geproefd hebt rijdt u terug naar het Schop om in de keuken een diner te bereiden met als hoofdingrediënt Trappistenbier natuurlijk


3. Qigong en taiji
In China is het heel gewoon: ’s ochtends vroeg, in het park of gewoon op de hoek van de straat, zie je de mensen tajii en qigong beoefenen. Eenvoudig en ontspannen. De zachte bewegingen zijn bij uitstek geschikt om je weer op te laden. Je voelt je vitaal en uitgerust. De balans en coördinatie verbeteren, net als de doorbloeding van het lichaam.
In combinatie met lunch en/of diner.
Birgit Verstappen(www.broze.nl ) geeft de lessen, het Schop zorgt voor het lekker eten.


4. Roofvogelshow:
In onze wei of op locatie spannende dingen beleven met roofvogels. De valkenier vertelt over de functies van de vogels in hun natuurlijk leefgebied. Daarna een kookworkshop in onze mooie nieuwe keuken.


5. Arrangement “de hei op”
Vertrek vanaf ’t Schop.
Koffie en gebak bij de herder.
Wandeling onder begeleiding van herder met schapen over de heide.
Bij terugkomst wordt er een Kempisch heidemenu geserveerd in de vorm van een warm buffet of u bereid zelf (onder begeleiding) een heerlijke maaltijd in onze keuken.


6. De Hilverhoningroute.
2012 is het "Jaar van de Bij"!! Tijdens deze wandeling krijgt u te horen hoe belangrijk deze diertjes zijn voor ons voedsel en onze leefomgeving. Website "jaar van de bij"
U wandelt via een landelijke route naar de Bijenstal bij de Annanina's Rust. Een ervaren Imker vertelt enthousiast over het leven van de bij en laat u zien wat er nodig is om verschillende soorten honing te vergaren. Na afloop vindt er een honingproeverij plaats.
Als afsluiting kunt u kiezen voor een diner in buffetvorm of gezellig samen de maaltijd bereiden, uiteraard gebaseerd op gerechten met honing.


7. Arrangement “stoken & koken”
Ontvangst op boerderij ’t Schop met koffie en een Beeks stoetje.
Wandeling in natuurgebied de Rovertsche Heide onder begeleiding van een IVN gids.
Bij terugkomst stookt u zelf een vuurtje op onze braai om heerlijk vlees en groenten te roosteren. (binnen of buiten)


8. Arrangement “vissen & braaien”Ontvangst op boerderij ’t Schop met koffie en een Beeks stoetje.
Vis vangen bij de Biestse Oevers
Bij terugkomst kunt u zelf een maaltijd bereiden. Hierbij worden verschillende producten gebruikt onder andere uw zelf gevangen vis.


9. Arrangement “creatief op bord & doek”
Ontvangst op boerderij ’t Schop met koffie en een Beeks stoetje.
Workshop schilderen onder deskundige begeleiding.
Afsluiten met een warm buffet of boerenlunch.


10. Arrangement “een dagje bio”
Ontvangst op boerderij ’t Schop met koffie en een gezonde traktatie.
Korte uitleg over biologische landbouw en voeding.
Bezoek aan “De Aaltshoeve” een biologische melkveehouderij. Hier gaat u op excursie en drinkt u een lekker glaasje melk.
Bij terugkomst op onze boerderij kunt u met uw gezelschap in verschillende vormen lekker eten.


11. Volg de nieuwe natuur (EHS):
Met een gids de ingrijpende veranderingen bekijken in het Reuseldal of het dal van de Beerze. Meer dan 1000 ha landbouwgrond is het laatste jaar omgevormd tot nieuw natuurgebied en de eerste resultaten zijn al zichtbaar. Gecombineerd met een biologische lunch of een workshop waarin men de eigen lunch of diner bereidt.


Verblijf:
In samenwerking met hotels en luxe groepsaccomodaties in de buurt, kunnen we u ook een combinatie van activiteiten en overnachting aanbieden!!

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op. koken”/a


eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

BerkelEnschotKoningshoevefonteinproef
De gebruikte ingrediënten komen van onze eigen biologische boerderij of uit onze streek.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl