" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Vee

Het rundvlees komt van vee dat we op onze eigen boerderij houden.
De dieren begrazen naast ons huisperceel op ongeveer 100ha natuurgebieden in de streek, de stallen worden gestrooid met maaisels uit die gebieden. De mest wordt in het voorjaar behalve op onze eigen grond, weer op de graslanden en natuurakkers verspreid. We boeren op die manier samen met de natuur!
voor meer info zie een van onze initiatieven: "Natuurlijk Boeren"
De dieren begrazen marginale gronden, dat zijn gronden, die niet geschikt zijn om humane voeding te produceren. Onze dieren eten dus alleen natuurgras ook 's winters, 100% grasgevoerd vlees dus. Er worden voor het voer van onze dieren geen regenwouden gekapt en ze drinken alleen water uit natuurlijke bronnen.
Dat merkt u natuurlijk aan de smaak, maar uit onderzoek blijkt ook dat het vlees gezonder is omdat het o.a. meer gezonde vetten en antioxidantia bevat!

We hebben alleen vlees van vrouwelijk rundvee en ossen; het is dan ook misschien anders dan u gewend bent, rijper, donkerder van kleur en voller van smaak. Dat komt omdat onze koeien, in onze natuurweiden met kruiden, rustig de tijd krijgen om te groeien (hetzelfde geldt overigens voor onze lammeren).
We houden geen dikbilkoeien omdat we geen dieren willen fokken, die voor 80-90% met de keizersnee uit de moeder gesneden moeten worden. Behalve het feit dat dit allesbehalve diervriendelijk is, gaat dit elke keer ook nog gepaard met een "antibioticum boost"!
De koeien zijn van het ras Blonde d'Aquitaine en Aberdeen Angus. Dit laatste ras is nog beter geschikt om natuurgebieden te begrazen en is wereldwijd bekend door zijn vleeskwaliteit
Licht dooraderd en door het rantsoen van puur natuurgras en kruiden geweldig van smaak!!

Het varkensvlees komt van collega bioboer Nico van de Voortse Hoeve in Hilvarenbeek. Nico teelt een groot deel van zijn voer zelf op zijn akkers, o.a. ook op natuurakkers van Staats Bosbeheer.


eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

Onze koeien hun horens mogen houden. Ze grazen buiten op natuurgraslanden of staan in de winter in de ruime potstal.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl