Nieuwsbrief september 2010


 Uitzending "Lekker van Streek" op Omroep Brabant.

 Dan Deacon en Jimmy Joe Roche maken een film op en rondom 't Schop.

 Boergondisch feestmaal met Caspar Bürgi, 26 september

 "KunsthalKookt" en "Beter Eten" beurs

 Nieuw: Groene arrangementen.

't schop
esbeekseweg 2
5081 ed hilvarenbeek
tel. 013-505 61 56
fax 013-505 62 96
 info@hetschop.nl
Uitzending "Lekker van Streek" op Omroep Brabant.
Aan de kookwedstrijd "Lekker van Streek" doen amateurkoks mee en die moeten met minimaal 3 streekproducten een gerecht op tafel zetten. In de eerste uitzending van 9 september is dat o.a. biologische varkensfilet van t Schop. Er zijn ook opnamen gemaakt in onze nieuwe keuken. In een item van deze uitzending leggen we in het kort onze visie uit en laten ze onze activiteiten zien.
Bekijk de uitzending,( 't Schop vanaf 18.18min.)

Dan Deacon en Jimmy Joe Roche maken een film op en rondom 't Schop.
In het kader van Festival Incubate hadden we 2 Amerikaanse kunstenaars 3 weken te gast. Op en rond de boerderij namen Dan Deacon en Jimmy Joe Roche een film op. Een onderdeel van Incubate is het project Glocal: '' Global meets Local". Dat hebben we inderdaad meegemaakt. De twee jonge artiesten leven inderdaad in een heel andere wereld dan wij. De jonge generatie uit een artistieke omgeving in Baltimore en New York ontmoet onze generatie op het Brabantse platteland in een boerenomgeving. Deze situatie heeft het creatieve proces van de twee meer dan gevuld en geinspireerd tot een film en geluidsopnamen. We vonden het een geweldige belevenis en zijn super benieuwd naar de resultaten. Op zaterdag 18 september a.s. is de premiere op ons erf.
Bekijk de trailer
kaarten via Incubate

Boergondisch feestmaal met Caspar Bürgi, 26 september
Het Boergondisch feestmaal wordt sfeervol geserveerd in de verbouwde stal van 't Schop. Chef-kok Caspar Bürgi, bekend van het TV programma Koffietijd en groot liefhebber van biologische producten van de boerderij, komt naar 't Schop om het Boergondisch feestmaal voor de gasten te bereiden. Voorafgaand aan het feestmaal op 't Schop is er een rondleiding over erf en velden, waarbij de gasten uitgebreid verteld wordt over onze ervaringen met de biologische landbouw. Op 26 september 2010 zijn bezoekers van harte welkom bij 't Schop. Aanmelden via
www.vaneigenerf.nl
kijk ook overige mogelijkheden bij 't Schop
"KunsthalKookt" en "Beter Eten" beurs
Het is te merken dat de vakantieperiode voorbij is. Veel initiatieven vinden in september plaats en wij worden vaak gevraagd om "acte de presence" te geven. We kunnen niet overal zijn, maar op enkele , vooral leuke en voor ons interessante evenementen waren we aanwezig. In de Kunsthal in Rotterdam waren veel bijzondere culinaire bedrijven aanwezig. Een keur van vleeswaren, kazen, wijnen en bijzondere broden weren in de stands gepresenteerd. Wij stonden in de SlowFood stand met de worstjes van Kempenlam. Te snel waren ze uitverkocht. KunsthalKookt is een aanrader!
Beter Eten beurs in Den Bosch is een beurs voor Streekproducten en wordt voor de eerste keer georganiseerd. We staan in de Kempengoed stand met producten van Kempenlam.
kijk voor overige producten uit onze nieuwe winkel
Nieuw: Groene arrangementen.
't Schop is als biologische boerderij op allerlei gebied aan het werken aan duurzaamheid. Ook in onze nieuwe arrangementen is dat te merken.
Mensen konden al gaan wandelen met de Kempisch heideschapen en de herder over de Rechte heide. Nu hebben we nieuwe groene activiteiten in de natuurgebieden in de nabijheid.

1. Samenwerken in het "Brabants landschap":
Met collega's of vrienden onder begeleiding van een deskundige zinvol werk doen in de natuurgebieden van het Brabants Landschap in onze buurt. Kappen, snoeien en maaien, zodat de natuurgebieden hun biodiversiteit behouden of verbeteren. Tussendoor een herlijke picknick en
na afloop lekker eten (wel of niet zelf bereid) op de boerderij.
2. Roofvogelshow:
In onze wei of op locatie spannende dingen zien met roofvogels. De valkenier verteld over de functies van de vogels in hun natuurlijk leefgebied. Daarna een kookworkshop in onze mooie nieuwe keuken.
3. Volg de nieuwe natuur (EHS):
Met een gids de ingrijpende veranderingen bekijken in het Reuseldal of het dal van de Beerze. Meer dan 1000 ha landbouwgrond is het laatste jaar omgevormd tot nieuw natuurgebied en de eerste resultaten zijn al zichtbaar
( bekijk de film). Gecombineerd met een biologische lunch of een workshop waarin men de eigen lunch of diner bereidt.
kijk naar de overige arrangementenWilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.