Nieuwsbrief voorjaar2010


 Bouw nieuwe winkel en keuken:

 Optreden Roland Verstappen 7 maart 15.00 uur

 Biovak Zwolle

 Een eigen biologische kroket

 Arrangement "Eten met Sterren"

 Noteer 12 en 13 juni alvast in uw agenda!!!!!!!

't schop
esbeekseweg 2
5081 ed hilvarenbeek
tel. 013-505 61 56
fax 013-505 62 96
 info@hetschop.nl
Bouw nieuwe winkel en keuken:
Veel gasten hebben al gezien dat het erf de laatste tijd nogal overhoop ligt. We hebben vorig jaar de oude varkensstallen achter het huis afgebroken en we zijn nu bezig met afronding van de nieuwbouw. Het streven is om een breder assortiment van biologische streekproducten in de winkel aan te bieden. U kon al naast vlees, groenten van Jonkers en asperges van Romme en kaas van de Genneper hoeve kopen, maar dat willen we uitbreiden. We willen een boerderijwinkel met biologische producten van collega’s uit de regio.
Omdat we ook onze producten verkopen aan klanten van de biologische webwinkels Haiboerhai en de Heulhoeve hebben we ook een nieuwe aparte inpakruimte nodig. Bovendien stond ons winkeltje op donderdag vaak wel erg vol met kratten met bestellingen van Haiboerhai.

Optreden Roland Verstappen 7 maart 15.00 uur
ROLAND VERSTAPPEN is een begenadigd zanger/gitarist (troubadour). Zijn liedjes zijn een mengeling van vakkundig gitaarspel, een warme, ietwat rauwe stem, vol emotie en afwisselende muzikale stemmingen. Hij maakte zijn eerste Cd met Ferdi Lancee en Peter Koelewijn in begin ‘90 met twee hits, HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER . Daarmee trad hij op in vele radio programma's en hij verzorgde meerdere TV optredens, waaronder de Postcodebingo, de 5 uur show, sterrenslag en ga zo maar door.
Anno 2010 heeft ROLAND een nieuw album, BRABOCANA, afgerond dat volledig gezongen is in het BRABANTS.
Zondag 7 maart vanaf 15.00 uur zingt hij de liedjes in de pure sfeer van onze oude schuur.
Roland zal begeleid worden door ALIDES HIDDING, een alleskunner en zanger en grote man van de TIME BANDITS.

www.rolandverstappen.nl
Biovak Zwolle
Op 20 en 21 januari vond in Zwolle voor de 3de keer de Biovak plaats.
Op BioVak toont de biologische sector zich aan elkaar met o.a. innovaties in mechanisatie, bodembeheer, bemesting en biologische veredeling zonder GGO. Zowel de dierlijke als plantaardige sector was vertegenwoordigd: koeien- geiten-, schapen-, varkens- en pluimveehouderij, open teelt, boomteelt, glastuinbouw en viskweek. Ze ontmoetten elkaar om kennis uit te wisselen in individuele gesprekken en in diverse workshops. Aan een van de workshop, Bioboeren en Natuurorganisaties, hebben we een bijdrage geleverd.
Ook waren we te vinden op het succesvolle Streekproductenplein van “Van Eigen Erf”, waar minister Verburg van onze producten heeft mogen proeven.
www.biovak.nl
Een eigen biologische kroket
Met de "Ekokret" hebben we een biologische vleeskroket ontwikkeld zoals grootmoeder ze ooit maakte. Wij denken dat we daar heel dicht bij in de buurt komen en wellicht is het beter, veel vlees en puur smaak.
Het vlees van de kroket komt natuurlijk van’t Schop. De koeien grazen in natuurgebieden en natuurweides, daardoor heeft het vlees een pure smaak. '

De kroketten hebben we samen met onze topkoks ontwikkeld in onze eigen keuken. Nu zijn ze te koop in de boerderijwinkel. We zijn benieuwd wat u er van vindt? Laat het even weten!

Arrangement "Eten met Sterren"
Marijke Biermann deelt samen met ’t Schop de passie voor koken met de smaken van het seizoen. Deze passie heeft ze in de vorm gegoten van "Eten met Sterren", een combinatie van diner en film. In overleg met u wordt het genre van de film gekozen; dit kan variëren van romantisch tot alternatief en indringend.
Onder het genot van een drankje en een gerecht geniet u van een korte film ( documentaire) en een langere speelfilm. Optioneel hierbij is een 3e (muziek)film.
Ideaal voor een avond samen genieten!!

Hoe ziet deze avond er uit?
- Ontvangst met een borrelhapje.
- Voorgerecht en start van de eerste film.
- Serveren hoofdgerecht en daarna start hoofdfilm.
- Pauze met zelfgebakken taart, koffie en thee.
- Einde film met gelegenheid tot naborrelen

Noteer 12 en 13 juni alvast in uw agenda!!!!!!!
Onze jaarlijkse Open dag beloofd weer een groot evenement te worden. We zijn al druk met de voorbereidingen bezig en denken aan een 2 daags gebeuren. Zaterdag 12 juni een Gageleer (Bio) bier festival met mooie muziek en lekker bio-eten en bio-drinken. Zondag 13 juni de traditionele Open dag biolandbouw op onze boerderij. In een gezellige sfeer met muziek en toneel kennismaken en informatie opdoen van de biologische sector in onze omgeving. We zijn dit jaar bovendien geselcteerd als voorbeeldbedrijf van de provincie Noord Brabant. U kunt dan natuurlijk ook een kijkje nemen in de nieuwe winkel en keuken.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.