" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Nieuwe recepten met onze producten.

Aspergerisotto!!
Aspergerisotto met zeekraal.docDe asperge tijd is alweer even aan de gang en dat is een goede reden voor een nieuw recept. Daarom hebben we gekozen voor aspergerisotto met zeekraal. (Bron: Trouw 28/05/'16)
In de winkel zijn asperges van fam. Jonkers, Oirschot Organics te koop!

Nodig voor 4 personen:
• 500 g asperges
• 1400 ml aspergekookwater. Niet paraat? Gebruik één
bouillonblokje.
• 300 g risottorijst
• 100 g zeekraal
• 200 ml droge witten wijn
• Halve citroen (alleen rasp)
• 1 grote ui
• 50 g boter
• 60 g parmezaanse kaas
• Zout & peper uit de molen
• Optie: 1 laurierblad, 1 stukje foelie

Asperges: schil de asperges en snij de houtige uiteinden eraf. Neem 1400 ml aspergekookwater van een vorige kookbeurt (of gewoon water), doe het afgespoelde afval erin, voeg als u heeft laurier en foelie toe, breng aan de kook en laat rustig 20 minuten trekken. Snij intussen de asperges in stukjes van 1 cm, hou de kopjes apart. Zet een uitvouwbaar metalen stoommandje in de pan, doe de aspergestukjes erin en laat onder een deksel 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de laatste 3 minuten de aspergekopjes toe. Prik of alles zacht is. Til het stoommandje eruit en zet apart. Zeef het aspergevocht, meet 1200 ml af.
Risotto (hier kunt u al mee beginnen terwijl de asperges koken): snipper de ui. Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes 5 minuten zonder te kleuren. Voeg de rijst toe, schep op hoog vuur 2 minuten om. Giet de wijn erbij en laat uitbruisen. Giet nu in één keer het hete aspergevocht erbij, zet het vuur halfhoog en de kookwekker op 13 minuten. Roer na die tijd flink en check de gaarheid en de mate van vochtopname. Sommige rijst heeft 15 minuten nodig, andere 20. Is de rijst nog hard, maar het vocht bijna verdwenen? Voeg dan een extra scheut toe. Schep de asperge en zeekraal erdoor. Rasp de kaas en de schil van de citroen. Rijst gaar? Schep dan de kaas, citroenrasp en de rest van de boter erdoor en laat de deksel 1 minuut staan. Proef op zout en peper en je kunt gaan eten.

Print hier uw recept:
Aspergerisotto met zeekraal.doc


Terug naar overzicht...
eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

De lekkerste recepten van het seizoen, met ingrediënten uit onze winkel.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl