" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Nieuwe recepten met onze producten.

Stoofpeertjes in rode wijn
Nodig:
1 kg stoofpeertjes
50 gr suiker
stukje pijpkaneel
stukje citroenschil
1 dl rode wijn
3 kruidnageltjes.

Werkwijze:

Schil de peren voorzichtig, snijd het klokhuis er uit en in partjes. Was de peren in ruim koud water.
Doe ze daarna in een ruime stoofpan met deksel of in een gietijzeren braadpan. Schenk er een bodem water bij. Voeg suiker, pijpkaneel en citroenschil toe. Breng het geheel aan de kook, en schenk er vervolgens rode wijn bij.
Doe het deksel op de pan en breng weer aan de kook. Laat het op zacht vuur een klein uurtje stoven. Neem dan het deksel van de pan en laat nog even stoven.
Schep de peren voorzichtig over in een vergiet.
Laat het kookvocht op groot vuur zonder deksel inkoken tot ongeveer de helft is overgebleven. Doe de peertjes over in een mooie compoteschaal en verwijder pijpkaneel en citroenschil. Giet het kookvocht over de peren.
Terug naar overzicht...
eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

De lekkerste recepten van het seizoen, met ingrediënten uit onze winkel.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl