" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Nieuwe recepten met onze producten.

Superfood van eigen bodem.
BOERENKOOLSALADE MET BLAUWSCHIMMELKAAS
Ingrediënten:
1 bosje boerenkool
1 theelepel zeezout
•60 gr zonnebloempitten
1/2 rode ui, fijngehakt
•60 gr krenten
1/2 appel, in kleine blokjes gesneden
•50 ml olijfolie
2 eetlepels azijn
•40 gr brabantse blauwe, verkruimeld
Bereidingswijze:
1.Knip de harde steeltjes van de boerenkool en was hem. Maak met behulp van een sla centrifuge droog of gebruik keukenrol. Leg de boerenkool op een snijplank en snijd deze in dunne reepjes, doe alles vervolgens in een grote kom. Voeg zout toe en meng dit gedurende twee minuten met de handen.

2.Rooster vervolgens de zonnebloempitten gedurende een paar minuten in een droge koekenpan op een laag tot matig vuur, onder voortdurend roeren tot ze van kleur veranderen en nootachtig beginnen te ruiken.

3.Doe de boerenkool in een andere kom en gooi de vloeistof, die zich heeft gevormd door het mengen met het zout, weg. Meng de ui, krenten en appel met de geroosterde zonnebloempitten door de boerenkool. Doe er olie en azijn bij en meng. Breng eventueel op smaak met zout en peper en voeg indien nodig meer azijn of zout toe. Tenslotte de blauwschimmelkaas er door scheppen .

Terug naar overzicht...
eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

De lekkerste recepten van het seizoen, met ingrediënten uit onze winkel.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl