" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Nieuwe recepten met onze producten.

Thaise salade met biefstuk en mango.
De malse biefstuk, verse komkommers en sla komen van eigen boerderij, de meeste andere ingrediënten uit onze winkel!! Met noedels van spelt erbij wordt het een complete maaltijd.

Ingrediënten
125 gr tauge
2 middelgrote mango’s
1 komkommer
1 rode peper
1 krop sla
4 stukken biefstuk a 125 tot 150 gram
75 gr ongezouten cashewnoten
Olie of boter om te bakken

Dressing:
2 teentjes knoflook
2 el. ingelegde gember
1 klein uitje of sjalotje
1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
2 limoenen
Scheut donkere sojasaus

Bereiding
Snijd voor de dressing de knoflook, gember en het uitje zo fijn mogelijk. Bak dit in een klein beetje olie een minuutje of twee. Knijp de limoenen boven het pannetje uit en voeg een scheut sojasaus en de suiker toe. Roer dit mengsel goed door en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen en laat daarna wat afkoelen.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees langs de pit er af en snijd in stukjes. Verwijder het steeltje en de pitjes van de rode peper en hak fijn. Halveer de komkommer door de lengte en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit en snijd in stukjes. Schep de taugé, komkommer, rode peper en mango met de helft van de dressing door elkaar.
Verdeel de bladen sla mooi over 4 borden (in een bloemvorm). Schep wat van het groente-mango mengsel er op en bestrooi met wat cashewnoten. Rooster de cashewnoten in een paar minuten licht bruin in een koekenpan zonder boter of olie, laat ze daarna afkoelen op een bord. Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan en bak de biefstuk ongeveer 3 minuten aan beide zijden (afhankelijk van de dikte en het gewenste resultaat). Haal het vlees uit de pan en snijd in dunne plakjes. Serveer het vlees op de salade en schep nog een beetje dressing er op.

Uitprinten klik hier:
Thaise salade met biefstuk en mango.doc
Terug naar overzicht...
eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

De lekkerste recepten van het seizoen, met ingrediënten uit onze winkel.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl