" rel="stylesheet">
't Schop
NederlandsEnglish
spacer

Nieuwe recepten met onze producten.

Vitello Tonato





VITELLO TONATO:

Ingrediënten (voor 4 personen)
1. 200 gram gebraden rosbief
2. 1 blikje tonijn op water
3. 3 eetlepels kappertjes
4. 1 ansjovisfilet, heel fijn gesneden
5. 1 eetlepel citroensap
6. 4 eetlepels mayonaise
7. 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
8. 2 theelepels Italiaanse tuinkruiden
9. 3 eetlepels olijfolie
10. rucola
11. 1/2 afbakstokbrood
12. 5 steeltjes bieslook, fijngeknipt
13. bakboter
14. peper en zout

Bereiding:
Meng in een schaaltje de uitgelekte tonijn, mayonaise, kappertjes, citroensap, ansjovisfilet, flink wat peper en een snufje zout met elkaar met een lepel tot een dikke saus.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 175 graden).
Snij het halve stokbrood in dunne plakjes/ sneetjes. Leg deze neer op een grote bakschaal.
Meng in een kopje de olijfolie met 2 theelepels Italiaanse tuinkruiden, de knoflookteen en wat peper en zout.
Smeer met een kwastje de sneetjes brood in met het oliemengsel (niet te doorweekt maken) en zet de bakschaal in het midden van de oven.
Zorg dat de sneetjes mooi egaal bruin worden. Keer ze na 8 minuten om, zodat de onderkant ook een bruin kleurtje krijgt.
Leg op 4 bordjes wat rucola blaadjes neer voor de versiering, leg daarop een aantal sneetjes brood vers uit de oven, hierop een plakje rosbief (of 2 afhankelijk van hoe dik de plakjes zijn en hoe groot het sneetje brood) en leg voorzichtig met een lepel een schepje tonijnmayonaise erop.
Strooi daar een beetje fijngeknipte bieslook of nog een aantal kappertjes overheen.

Terug naar overzicht...
eko
facebook spacer retweet spacer linkedin
spacer
Nieuws

De lekkerste recepten van het seizoen, met ingrediënten uit onze winkel.

spacer
spacer
‘t Schop   ·   Esbeekseweg 2   ·   5081 ED Hilvarenbeek   ·   Tel. 013-505 61 56   ·   Fax 013-505 62 96   ·   info@hetschop.nl